«Російський поїзд, йди на х**!» – українські війська знищили усі залізничні вузли з РФ

Новини Вінниці / «Російський поїзд, йди на х**!» – українські війська знищили усі залізничні вузли з РФ

Українські війська 26 лютого підірвали залізничні вузли, що пов'язують вітчизняну залізницю із російською. Зроблено це було для того, щоб заблокувати доставку техніки та особового складу армії РФ в Україну залізницею. При цьому на прохання росіян відновити зв'язок із центральним штабом «Укрзалізниці» український диспетчер відповів: «Російський поїзд, йди на х*й!».

Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на інформацію УЗ. Зазначається, що росіяни навіть запевняли, що «поновити зв'язок» хочуть для гуманітарних цілей.

В пресслужбі «Укрзалізниці» наголосили: відповідь диспетчера є офіційною позицією компанії.

«Запит «Російської залізниці» (РЖД) на відновлення зв'язку нічого не мав спільного з гуманітарною місією, це була нікчемна спроба відновити постачання військової техніки. Відповідь від нашого диспетчера вони отримали – це позиція всієї компанії», – заявили в «Укрзалізниці».

Крім того, там наголосили, що компанія припинила будь-які відносини та взаємодію з РЖД.

«Ми пропонували залізничникам Російської Федерації мир і зупинити війну, але вони продовжували підвозити танки та іншу бойову техніку до України та її кордонів», – зазначили в українському перевізнику.

Олег Верлан

26 лютого, 2022