Російський «план «Б»: в Україні визначили, чого тепер очікують від загарбників

Новини Вінниці / Російський «план «Б»: в Україні визначили, чого тепер очікують від загарбників

Майже усі українські експерти зазначають, що основні сили противника зосереджені на захопленні Донбасу та утриманні окупованих південних регіонів. Проте залишається загроза повторного наступу на Київ, а також потужних зіткнень на околицях Харкова та Миколаєва.

Речник Міноборони, полковник Олександр Мотузяник в інтерв’ю "РБК-Україна" розповів, що дії ворожої армії нині виглядають так, ніби РФ змінює свою стратегію ведення війни проти України після провалу на «першому етапі». Є припущення, що противник перейшов до плану «Б». У Міноборони так не вважають.

Мотузяник нагадав, що у Москві був лише один план, і у РФ від самого початку планували «захопити Київ за три дні» разом з іншими південними, північними та східними регіонами.

План бліцкригу передбачав фактичну анексію України з управлінням проросійськими маргінальними політиками. Численні втрати в лавах путінської армії, прорахунки в плануванні бойових дій і шалений опір українців змусили російське керівництво внести в свою стратегію суттєві корективи.

Тому хоча Путін ще мріє про «денацифікацію» і «демілітарізацію», його підручні окреслюють більш реалістичні цілі. Це і є «план «Б» - повний контроль окупантів над територіями Луганської та Донецької областей.

«Сирійський м’ясник» генерал Дворніков має до сакральної дати, а саме до параду на 9 травня виконати завдання за будь-яку ціну. Через це тотально мобілізують чоловіче населення в ОРДЛО та Криму.

Проте гарячо буде не лише на східному та південному напрямках. В інтерв'ю для "НВ" радник голови Офісу президента Михайло Подоляк пояснив, що очікують потужні бої також навколо Харкова.   

«Мені взагалі дуже цікаво на них дивитися: це люди, які брешуть, придумують, у них вже друга фаза. До цього вони говорили, що візьмуть Україну через три, а максимум - через п'ять днів. Але, на жаль, у нас будуть ще дуже потужні бойові зіткнення на сході країни, не тільки на Донбасі, але і в Харкові, і на харківському напрямку», - додав Подоляк.

Додамо, нині доволі велике угрупування росіян сконцентровано навколо Ізюму. Окупанти намагаються вийти до Слов’янська, щоб оточити війська ЗСУ у Донецькій області.

Олег Верлан

20 квітня, 2022