Російський генерал, який є уродженцем Вінниччини, приймав участь у «зернових переговорах» в Стамбулі

Новини Вінниці / Російський генерал, який є уродженцем Вінниччини, приймав участь у «зернових переговорах» в Стамбулі

Генерал Головного розвідувального управління РФ Володимир Алексєєв був членом російської делегації на переговорах по «зерновому коридору», які відбулися минулого тижня в Стамбулі.

Про це повідомляє журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозев у Twitter.

За його інформацією, Алексєєв став одним з двох представників ГРУ, які увійшли в російську делегацію на переговорах в Туреччині.

«Генерал ГРУ Алексєєв, помічений кілька днів тому в Стамбулі в якості російського представника на "мирних переговорах" за посередництва Туреччини. Враховуючи відсоток офіцерів ГРУ з російської сторони в делегації (принаймні, 2 з 5), я сумніваюся, що "мир" є метою цих зустрічей», - заявив Грозєв.

При цьому він додав, що Алексєєв знаходиться в списку санкцій Заходу за хакерський злом DNC (Національний комітет Демократичної партії США). Зараз він курирує приватні військові компанії, які вбивають тисячі людей в Україні.

«У липні 2014 року очолював колони ПВК, які здійснювали супровід нелегального переправлення установок «Бук» в Україну», - розповів Грозєв.

Нагадаємо, 13 липня в Туреччині завершилися перемовини по «зерновому коридору»", в яких брали участь делегації України, Туреччини, РФ і ООН. Під час обговорення сторони домовилися про створення координаційного центру з відновлення експорту українського зерна.

Додамо, генерал-лейтенант В.Алексєєв народився у селі Голодьки Хмільницького району Вінниччини.

Олег Верлан

21 липня, 2022