Російські війська залишають Сватове на Луганщині, розташоване за 50 км від Куп’янська

Новини Вінниці / Російські війська залишають Сватове на Луганщині, розташоване за 50 км від Куп’янська

Російські пропагандисти визнають паніку серед своїх військових і цивільних, а також колаборантів навіть у Луганській області. За 50 км від звільненого Куп’янська Харківської області почалась стрімка евакуація.

Про це повідомляє російська Readovka.

На камеру один з окупантів визнає, що загарбники вже залишили Сватове – місто розташоване на заході окупованої Луганщини. У колонні з автівок, за його словами, цивільні, які співпрацювали з окупаційним режимом, які, як ще нещодавно казав, що «Росія тут назавжди». Російські цивільні та колаборанти налякані відповідальністю за українськими законами.    

Місцеві ЗМІ вказують, що мешканці окупованого Сватового розповідають, що серед місцевих колаборантів почалася серйозна паніка через звільнення міста Куп'янськ, на Харківщині.

Гауляйтерка Сватового Людмила Русанова взяла «лікарняний», щоби уникнути відповідальності перед Україною. Голова Сватівської райради, яка після приходу окупантів радо пішла на співпрацю з ними, і першою отримала паспорт «ЛНР» всерйоз занепокоєна перспективою звільнення міста українськими військовими. Нервують і інші колаборанти, а російські військові не носять розпізнавальних знаків.

Раніше - 9 вересня - українські війська знищили склади боєприпасів окупантів у місті. Жителі чули два вибухи. У телеграм-каналах повідомляють, що нібито ЗСУ чітко вдарили по російських складах з боєприпасами.

Зазначимо, наразі відомо про звільнення Куп’янська, Ізюма та десятків селищ і сіл Харківської області, а також присутність ЗСУ у Лимані та Ямполі, що на півночі Донеччині.

Олег Верлан

10 вересня, 2022