Російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС. Почалась евакуація

Новини Вінниці / Російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС. Почалась евакуація

Вночі 6 червня російськими окупаційними військами підірвано Каховську ГЕС. На місці розгорнуто техногенний штаб, а президент В.Зеленський скликав засідання РНБО. З небезпечних районів почалась евакуація населення.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що критичного рівня вода досягне до опівдня.

У Херсонській ОВА повідомили, що підрозділи Національної поліції та ДСНС Херсонської області підняті по тривозі для оповіщення та евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел.

Президент України Володимир Зеленський у зв'язку з підривом греблі Каховського водосховища ухвалив рішення про проведення екстреного засідання РНБО України. Про це повідомив у Twitter секретар РНБО Олексій Данилов.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак відмітиів, що росіяни відповідатимуть за можливе позбавлення питної води людей на півдні Херсонщини.

За словами голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, підтоплення Кінбурської коси за даними ДСНС не буде, але може (теоретично) підтопити дорогу і тимчасово півострів стане островом.

До речі, у 1941 році саме так вчинив Сталін… Тоді загинули тисячі людей.

 

Олег Верлан

6 червня, 2023