Російські війська обстріляли Святогірську лавру на Донеччині

Новини Вінниці / Російські війська обстріляли Святогірську лавру на Донеччині

Російські окупанти обстріляли Свято-Успенську Святогірську лавру УПЦ МП у Донецькій області. Внаслідок атаки отримали поранення 7 цивільних.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними правоохоронців, вчора, 4 травня росіяни нанесли авіаудар по м. Святогірськ Краматорського району. Під приціл окупантів потрапила Свято-Успенська Святогірська лавра, яка нині є притулком для біженців від російської агресії.

Зазначимо, лавра вже не вперше з початку війни опиняється «під прицілом» росіян. Також слід зауважити, що лавра завжди була максимально лояльною до Росії, поминала патріарха РПЦ Кіріла, тощо. Але це не заважає тим, кого благословив Кіріл, обстрілювати об’єкт.

«В результаті обстрілу території лаври пошкоджено будівлю гуртожитку. Поранення, за попередніми даними, отримали 7 цивільних громадян», - йдеться в повідомленні.

Наразі на місці події працюють слідчі поліції та співробітники ДСНС. Повна інформація щодо постраждалих та пошкодженої інфраструктури встановлюється.

Нагадаємо, в ніч з 4 на 5 травня російська армія завдала ракетних ударів по Краматорську. Внаслідок цього кількість поранених мирних жителів зросла до 25. З них шестеро потребують госпіталізації.

Олег Верлан

5 травня, 2022