Російські розслідувачі з’ясували, чим лікують Путіна

Новини Вінниці / Російські розслідувачі з’ясували, чим лікують Путіна

Про проблеми зі здоров’ям Владіміра Путіна нині кажуть, як західні, так і російські ЗМІ. Проте достеменно діагнози не оприлюднюються. Втім, окремі деталі лікування, зокрема нетрадиційні методи, стали відомими. Так, з’ясувалось, що від недуг глава Кремля приймає ванни з відвару рогів оленя, а також періодично з групою довірених лікарів їздить до Сочі.

Як повідомляє «Медуза», розслідування щодо стану здоров’я та методів лікування опублікувало видання «Проект».

Попри те, що серед родичів Путіна багато медиків, сам він останнім часом захопився нетрадиійною медициною, зокрема методиками, які не знайшли наукового підтвердження у користі. Так, наближені до Кремля зазначають, що завдяки міністру оборони Сергію Шойгу Путін полюбив приймати ванни з відварами оленячих рогів. Нібито за повір’ями аборигенів Сибіру вони надають сил та подовжують життя.   

Паралельно з цим журналісти знайшли підтвердження, що з 2019-го збільшився контингент кваліфікованих лікарів, які супроводжують Путіна у Сочі – з п’яти до дев’яти. Серед них онкологи та отоларингологи, які спеціалізуються на захворюваннях щитовидної залози. До речі, автори дослідження звернули увагу, що російський лідер декілька років публічно демонструє зацікавленість з питаннях лікування раку щитовидки. У сочинській лікарні створені спеціальні умови для лікування «першої особи».

В медичних колах РФ про проблеми зі здоров’ям Путіна почали багато казати з вересня 2021-го. У вересні він неочікувано пішов на самоізоляцію через коронавірус, що стало сюрпризом навіть для його оточення. Чи лікувався він тоді, журналісти не дізнались, проте саме з тих пір очільник Росії почав спілкуватися з усіма на великій відставні – по різні боки величезних столів.

Олег Верлан

1 квітня, 2022