Російські ракети поцілили у Кривий Ріг: ціллю стала п’ятиповерхівка

Новини Вінниці / Російські ракети поцілили у Кривий Ріг: ціллю стала п’ятиповерхівка

Вночі ворог атакував Україну 14 крилатими ракетами, з яких 10 знищила ППО, та 4 «Шахедами», один з яких збили захисники.

«Попередньо, ворог застосував 14 крилатих ракет Х-101/555, з яких 10 було знищено протиповітряною обороною. Також завдав авіаційного удару 4 «Шахедами», 1 знищено нашими захисниками», - повідомляє Генштаб ЗСУ.

У Кривому Розі є влучання в п'ятиповерховий будинок та інші цивільні об’єкти інфраструктури. Внаслідок влучання у будинок є постраждалі у вкрай важкому стані.

«Високоточні» потвори влучили в декілька абсолютно мирних об'єктів у різних частинах міста, у тому числі у п'ятиповерховий будинок», - зазначив мер Олександр Вілкул.

На місці «прильоту» працюють усі екстрені служби. Вогнеборці закінчують гасіння пожеж. Є ймовірність, що під завалами можуть бути люди.

Як повідомив пізніше голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, в результаті масованої ракетної атаки РФ по Кривому Рогу є жертви.

«Черговий терористичний акт росіян по житловому сектору. Вночі. Підступно. Жорстоко. Є загиблі та поранені», - написав чиновник.

Попередньо заявлялось, що загинули троє мешканців будинку. 25 людей поранено. Ще троє постраждалих на приватному підприємстві. Під завалом потрощеного складу є люди. Їх шукають. На іншій локації відомо про 4 постраждалих.

P.S. У Кривому Розі завершили пошуково-рятувальну операцію після нічного ракетного обстрілу – загинуло 11 людей, а 28 поранено, з них 12 у лікарнях міста в середньому, тяжкому та дуже тяжкому стані. Пошуково-рятувальна операція завершена. Триває розбір конструкцій.

Про це заявили голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул і очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Олег Верлан

13 червня, 2023