Російські прикордонники відступають, а з Бєлгородської області почали евакуювати мешканців

Новини Вінниці / Російські прикордонники відступають, а з Бєлгородської області почали евакуювати мешканців

Істерія щодо потенціально можливого «українського наступу» на Бєлгородську область РФ триває не перший день. Схоже, у провокаціях проглядається навіть певний сценарій, який розрахований на те, щоб «організувати» суспільство на боротьбу з Україною.

Ще до відступу російських загарбників з північних районів Харківщини, у сусідній Бєлгородській області РФ почали створювати тероборону», а чоловіків запрошувати до військкоматів. Були всі підстави казати про проведення у регіоні прихованої мобілізації.

З «виходом» росіян за держкордон, до Бєлгорода виїхали тисячі з Харківщини росіян та колаборантів, які служили окупаційному режиму та мали відповісти по українським законам за злочини. Деяких зловмисників показово розмістили у наметовому містечку. Як того потребує пропаганда.

Втім, на цьому у Росії вирішили не зупинятися. Тепер російські телеграм-канали з посиланням на паблики Бєлгорода повідомляють, що російські прикордонники нібито відступили і кинули прикордонний пункт Веригівка.

На даний момент офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Більш того, губернатор Бєлгородської області Гладков поширив інформацію про те, що «армія України» нібито «веде обстріл» території села Червоний Хутір, є руйнування.

Він наголосив, що зараз вивозить мешканців російського населеного пункту на безпечну відстань. Українська сторона цієї інформації не коментувала.

Зазначимо, після «жесту доброї волі» по прикордонним населеним пунктам у Київській, Чернігівській та Сумській областях росіяни постійно ведуть обстріл. По Харкову росіяни щодня стріляють з Бєлгороду. Але їм потрібна провокація, щоб заявити про агресію щодо РФ з боку України.  

P.S. У Центрі протидії дезінформації вказують, що після успішного контрнаступу українських військових у Харківській області, захисники вийшли на кордон з Росією на деяких ділянках. Проте канали російських пропагандистів і колаборантів заявляють, що ЗСУ нібито не збираються зупинятися і переходять кордон Росії в Білгородській області для обстрілів цивільного населення.

Окрім того, в інтернеті поширюють провокаційні відео нібито з обстрілами прикордонних населених пунктів РФ.

«Увага! Ці фейки створюються для маніпулювання внутрішнім населенням Росії, а також моральною підготовкою до можливої мобілізації. Хоч керівництво окупантів заявляє, що в мобілізації немає необхідності і вона не планується, проте ЗМІ РФ все частіше наголошують, що Росія воює з нацизмом всього світу», - зазначають в ЦПД.

Олег Верлан

14 вересня, 2022