Російська влада прокоментувала масштабні вибухи та пожежу на складі боєприпасів поблизу Бєлгороду

Новини Вінниці / Російська влада прокоментувала масштабні вибухи та пожежу на складі боєприпасів поблизу Бєлгороду

Вранці 30 березня губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков назвав причиною вибухів на складі боєприпасів, які лунали вчора ввечері.

Вибухи в районі села Червоний Жовтень (Красный Октябрь) в 35 км від Бєлгорода сталися через пожежу на складі боєприпасів. Так пояснив ситуацію губернатор регіону В'ячеслав Гладков у своєму телеграм-каналі.

Про це повідомляє «Медуза».

«Чекаємо на офіційне повідомлення Міністерства оборони Російської Федерації. За неперевіреною інформацією, сталася пожежа на складі боєприпасів. Ситуація на сьогоднішній день перебуває під контролем», - заявив Гладков.

Губернатор знову повторив, що жертв та постраждалих серед мирних жителів немає, як і зруйнованих житлових, нежитлових споруд на території села.

Зазначимо, за даними ТАСС, вибухи сталися у тимчасовому військовому містечку, на територію якого потрапив снаряд, як стверджувалося, з українського боку. Джерела агентства заявляли, що внаслідок пригоди поранення отримали четверо військовослужбовців. У РІА Новини теж повідомляли про чотирьох постраждалих «співробітників силових структур». В екстрених службах агентству говорили, що за попередніми даними, причиною вибухів став людський фактор.

Додамо, село Червоний Жовтень Бєлгородської області розташоване приблизно за 20 кілометрів від кордону з Україною, але прикордонні українські населені пункти поки що контролюють російські окупанти.

Олег Верлан

30 березня, 2022