Російська армія провалила штурми біля Ізюма і ускладнила просування до Слов'янська, - ISW

Новини Вінниці / Російська армія провалила штурми біля Ізюма і ускладнила просування до Слов'янська, - ISW

Майже вся 35-та загальновійськова армія РФ була знищена в Ізюмі через некомпетентних командирів. Окупанти провели кілька невдалих штурмів українських позицій, але так і не змогли зсунутись на південь у напрямок Слов’янську.

Нагадаємо, навколо Ізюму Харківської області ще місяць тому росіяни сконцентрували потужні сили, які мати рухатись на південь у бік Слов’янську для оточення угрупування ЗСУ у зоні ООС. Попри значну численну перевагу плани ворога залишились мріями.

Невдачам росіян в Інституті вивчення війни (ISW) знайшли пояснення.

Згідно з докладом, в армії окупантів немає належного медичного забезпечення. Російські медики проводять надмірну кількість ампутацій кінцівок через відсутність медичного обладнання в Міноборони РФ. По суті, це сприяє деморалізації і збільшенню відмов російських військовослужбовців повертатися на передові позиції. До того ж проблемою є некомпетентне командування. Майже вся 35-та загальновійськова армія РФ була знищена в Ізюмі через командирів.

Загальні ключові висновки аналітиків ISW:

  • Російські війська провели невдалі штурми на південний схід і південний захід від Ізюма і на захід від Лиману, але навряд чи зможуть зробити значне просування до Слов'янська.
  • Окупанти домоглися незначних успіхів у східній частині Сєвєродонецька, але українські сили продовжують локалізовані контратаки в місті та його околицях.
  • Загарбники не намагалися штурмувати Авдіївку.
  • Російські війська не змогли повернути втрачені позиції на північному сході Херсонської області і продовжили захищати раніше зайняті позиції.
  • Російська окупаційна влада почала видавати російські паспорти в Херсоні і Мелітополі, хоча вони продовжують стикатися з громадським опором і партизанськими проукраїнськими діями.

Олег Верлан

4 червня, 2022