Росіяни зруйнували будинок «бабусі з червоним прапором», а вона пояснила, через що стала «зіркою»

Новини Вінниці / Росіяни зруйнували будинок «бабусі з червоним прапором», а вона пояснила, через що стала «зіркою»

Анна Іванівна Іванова з передмістя Харкова – відома «бабуся з червоним прапором», який росіяни ставлять пам’ятники у Бєлгороді та Маріуполі – після влучання російської міни у будинок евакуйована до Харкова. Але змінила своє ставлення до «зірковості» не через зруйновану оселю, а коли дізналася про різанину у Бучі. Вона зізнається, що проти війни, а тепер себе називає зрадницею України.

Нагадаємо, кадри, зняті українськими військовими, коли бабця зустрічала їх з червоним прапором, миттєво підхопили російські пропагандисти. Стареньку жінку з-під Харкова з прапором неіснуючої країни вони перетворили на «ідол перемоги». На стінах будинків росіяни почали малювати мурали з нею, у Бєлгороді та Маріуполі нашвидкоруч зліпили з пластику пам’ятники.

Співробітник Центру стратегічних комунікацій відшукав «зірку» пропаганди. Після влучання російської міни її житло не придатне для перебування, тому разом з дідом – дуже віруючою людиною – їх евакуювали до однієї з лікарень Харкова військові та опікуються літніми людьми. Подружжя не тільки підтримують продуктами, але й захистили від гніву пересічних харків'ян…

Анна Іванівна пояснює, що вийшла з червоним прапором до, як вона думала, російських військових, щоб вони «не громили Україну». А в країні-агресорі її мотиви перекрутили, через що вона тепер відчуває себе «зрадницею». Військові закликають не зневажати стареньку.

«Тепер, коли від росіян Анна Іванівна отримала міну на подвір'я, а від українців допомогу, її онук рятується в Польщі, коли вона дізналася про Бучу та все інше, вона закинула той червоний прапор подалі», – каже комвзводу з псевдо «Кадет».

Сама ж жінка каже, що хоче лише, щоб закінчилась війна.

Олег Верлан

5 травня, 2022