Росіяни знову вигадали «біозброю» та «долучили» птахів і британську докторку

Новини Вінниці / Росіяни знову вигадали «біозброю» та «долучили» птахів і британську докторку

Російські військові вдаються до чергових пропагандистських «качок». Після «байок» про залучення ЗСУ «бойових» гусаків, комарів, кажанів, у Москві вигадали «застосування вірусу пташиного грипу». Спікером чергового фейку став начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту РФ Ігор Кирилов. Він вже звинуватив СБУ та Нацполіцію України у так званій підготовці до «проведення провокацій із біологічною зброєю».

Як повідомляють російські ЗМІ, Кирилов розповів про сценарій такої «провокації проти Росії», яку нібито відпрацювали на тренінгу у серпні-вересні у Львові.

«Задум» буцімто включає появу «інфекційного захворювання на вірус грипу птахів» на Миколаївщині, у якому далі «звинуватять Росію».

Окрім того, у РФ нафантазували, що провокацію готували за підтримки Великої Британії. Модератором заходу росіяни «призначили» докторку Філіпу Ленцос, членкиню керівної ради з біобезпеки Британії. До участі у «розробці» вони залучили співробітників СБУ та українських чиновників.

Зазначимо, що звинувачення України у тих чи інших «провокаціях» є звичним стилем РФ.

Так, минулого року російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив про нібито ядерні загрози з боку України. Він зателефонував західним колегам і попередив про підготовку провокації з «брудною бомбою».

Російські ЗМІ протягом години поширили новини про дзвінки Шойгу з домислами про те, що Україна нібито готується підірвати таку бомбу, щоб звинуватити Москву у застосуванні зброї масового ураження та налаштувати проти неї весь світ.

Олег Верлан

31 жовтня, 2023