Росіяни заявили, що Севастополь атакували китайськими дронами з інтернет-магазину

Новини Вінниці / Росіяни заявили, що Севастополь атакували китайськими дронами з інтернет-магазину

Два безпілотники влучили у нафтобазу у Севастополі, а ще один вдалося захопити за 43 км від Сімферополя. Так стверджують росіяни. Також там кажуть, що загалом під час атаки було запущено шість БпЛА китайського виробництва, які можна вільно купити через мережу.

Російське медіа SHOT, посилаючись на свої джерела, зазначає, що у ніч на 29 квітня росіян в окупованому Криму цілі досягли два з 6 дронів. Ще один дрон російська система ППО збила неподалік села Зернове приблизно за 43 км від Сімферополя. Судячи з відео, він упав через пошкодження крила.

В останньому росіяни розпізнали цивільний китайський БпЛА Mugin-5 Pro, який продається в інтернет-магазинах за 10-15 тисяч доларів. Апарат літакового типу важить приблизно 85 кг, підіймає 25 кг корисного навантаження та може летіти до 7 годин, розвиваючи швидкість до 150 км/год. Він оснащений двигуном внутрішнього згоряння з баком на 27 літрів та корпусом із вуглецевого волокна (карбону), який складно виявити за допомогою радара. Довжина безпілотника становить 3,5 метри, а розмах крил — 5 метрів.

Як пише медіа Mash, усі безпілотники, запущені до Криму, були саме Mugin-5 Pro. При цьому кожен із них був оснащений бойовою частиною у вигляді кількох кілограмів вибухівки.

Між іншим, це вже не перший випадок застосування таких дронів у Криму. У березні з'явилася інформація, що Mugin-5 виявили в Новофедорівки Сакського району, де розташована авіабаза ЗС РФ, вже неодноразово атакована ЗСУ.

У серпні писали, що дрон Mugin-5 Pro атакував штаб Чорноморського флоту РФ у Севастополі. Модель вдалося впізнати з кадрів, зроблених очевидцями.

Олег Верлан

29 квітня, 2023