Росіяни заявили про «перегрупування» з Херсонщини, але потім змінили позицію

Новини Вінниці / Росіяни заявили про «перегрупування» з Херсонщини, але потім змінили позицію

У Міністерстві оборони РФ заявили про рішення провести «перегрупування» військ зі складу окупаційного контингенту у Херсонській області. Їх зібралися відводити подалі на схід від Дніпра. Однак, згодом інформацію про «маневри» змінили.

Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

Як розповіли в російському оборонному відомстві, яких цитують пропагандисти, таке рішення було прийнято після «оцінки ситуації, що склалася».

Так, командування угруповання «Дніпро» вирішило «перекинути війська на вигідніші позиції на схід від Дніпра», розповіли у Шойгу. Йдеться про сили інтервентів, що діють у Херсонській області.

Також у Міноборони країни-агресорки заявили, що після перегрупування «Дніпро» «вивільнить частину сил, які будуть задіяні для наступу на інших напрямках», пишуть росЗМІ.

При цьому трохи пізніше така заява про перегрупування сил у Херсонській області була «анульована».

Зазначимо, протягом декількох місяців на лівому березі Дніпра збільшується плацдарм, який займають українські бійці. Окрім ДРГ, там дислокується також важка техніка. Про це заявляють західні джерела. В ОК «Південь» дотримуються «тиші» щодо зайнятих рубежів.

Зміна позиції у відомстві Шойгу може означати бажання не піарити тему втрачених територій, а «згадати про це після того, як буде нагода перекрити її певними досягненнями. Ймовірно, під Авдіївкою.      

Олег Верлан

13 листопада, 2023