Росіяни з «Градів» обстріли ядерний об'єкт у Харкові, а ППО збила штурмовик Су-25

Новини Вінниці / Росіяни з «Градів» обстріли ядерний об'єкт у Харкові, а ППО збила штурмовик Су-25

У Харкові знищили черговий бойовий літак окупантів. Сили протиповітряної оборони збила штурмовик Су-25. Пілота шукають. Чи братимуть його у полон?

Про це повідомляє глава Харківської ОДА Олег Синєгубов у Telegram.

Пілот загарбників катапультувався. Тому підрозділи Збройних сил спільно із силами територіальної оборони, Національної гвардії та Служби безпеки ведуть пошукові роботи повітряного злочинця.

Зазначимо, що окупанти навмисно спрямовують на Харків значну частину власного повітряного флоту. Над містом постійно одночасно перебувають 5-7 штурмовиків та винищувачів. Вони періодично здійснюють бомбардування кварталів міста з мирними жителями.

Президент Володимир Зеленський зазначав, що знайшли документи та мапи, які свідчать, що атаки та військові злочини проти мирного населення — підготовлена операція. Тому усілякі бомбардування, то не імпровізація, а свідомі вчинки окупантів.

Чи харків’яни братимуть у полон пілота?... Раніше військові відмовилися брати у полон артилеристів.

Вчора, в результаті ворожого обстрілу згорів Салтовський ринок на пр. Тракторобудівників напроти ТРК «Україна».

 

Під обстрілами у Харкові загинуло багато мирних жителів. З етичних міркувань мер Ігор Терехов не озвучив цифри.

«Не хочу її називати, звісно, я її знаю, але з етичних міркувань не скажу. Велика кількість цивільних загинула, серед військових є жертви. Є, на жаль, діти», - сказав Терехов в інтерв’ю Дмитру Гордону.

За даними СБУ, сьогодні, 6 лютого, російські загарбники з установки «Град» обстріляли територію Національного наукового центру «Харківській фізико-технічний інститут», де знаходиться дослідна установка «Джерело нейтронів». В установку завантажені 37 паливних ядерних елементів.

"Руйнування ядерної установки та сховищ ядерних матеріалів могло призвести до масштабної екологічної катастрофи", - йдеться в повідомленні.

СБУ розпочала розслідування за статтею екоцид (ст. 441 КК України). Правоохоронці продовжують збір доказів для міжнародного суду.

Олег Верлан

6 березня, 2022