Росіяни влаштували масовану ракетну атаку: ціллю був Старокостянтинів на Хмельниччині

Новини Вінниці / Росіяни влаштували масовану ракетну атаку: ціллю був Старокостянтинів на Хмельниччині

Російські окупанти сьогодні, 26 липня, за допомогою ракет намагалися атакувати район Старокостянтинова Хмельницької області. Саме там розташований військовий аеродром, який вже неодноразово ставав мішенню росіян у цьому році.

Про це заявив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, ракети, які випустили російські літаки Ту-95МС, спочатку залетіли в Україну з південно-східного напрямку, далі рухалися у бік Дніпра. Потім вони змінили курс у бік Кропивницького та Кіровоградської області, рухалися у напрямку «перехрестя» Вінницької, Одеської та Миколаївської областей.

Після цього ворожі ракети через південні райони Вінниччини і Хмельниччини опинились у Тернопільскій області, звідти попрямували у бік Львівщини.

«У Львівській області розгорнулися на 180 градусів і врешті-решт були направлені до Хмельницької області у район Старокостянтинова», - зазначив Ігнат.

Він додав, що робота протиповітряної оборони проходила у різних напрямках. Вже є інформація про знищення крилатих ракет у Київській, Дніпропетровській та Харківській областях.

Нагадаємо, сьогодні, 26 липня, за допомогою стратегічних бомбардувальників Ту-95МС атакували ракетами Україну. Ворог для атаки також використав і гіперзвукові ракети «Кинжал», які він запускав з винищувачів МіГ-31К.

У мережі писали про те, що у Хмельницькій області під час атаки ворога пролунали вибухи. Хмельницька ОВА повідомляла про роботу систем протиповітряної оборони. А от російські телеграм-канали «вибухають» повідомленнями про ураження аеродрому, звідки злітали українські Су-35, з яких завдавали ударів по Криму, і військового складу. Вчергове малюють «апокаліптичну картину». За іншими відомостями, постраждав житловий будинок.

Про наслідки ворожої атаки офіційної інформації поки немає.

Олег Верлан

26 липня, 2023