Росіяни вдались до масованої повітряної атаки: ППО знищила більшість ракет і дронів

Новини Вінниці / Росіяни вдались до масованої повітряної атаки: ППО знищила більшість ракет і дронів

Вперше з кінця вересня ворог атакував із бомбардувальників столицю. Сили ППО ранком збили усі російські ракети, які летіли на Київ.

Як зазначив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, після тривалої паузи у 79 днів, ворог поновив удари крилатими ракетами з бортів стратегічної авіації Ту-95МС. Попередньо, близько 10 бомбардувальників випустили крилаті ракети типу Х-101/555/55 з району міста Енгельс Саратовської області.

«Повітряна тривога в столиці тривала майже 2 години. Але жодна ворожа ціль не досягнула міста. Силами та засобами ППО усі ракети, які летіли у напрямку Києва, були знищені ще на підльоті до столиці», - написав він у соцмережах.

За його посадовця, інформація щодо жертв та руйнувань відсутня.

Окрім цього, у на 8 грудня окупанти атакували Україну безпілотниками типу «Shahed» із району Приморсько-Ахтарська та зенітними керованими ракетами С-300 з території Бєлгородської народної республіки.

Як повідомили у Повітряних Силах ЗСУ, усього зафіксовано пуски семи ударних БпЛА «Shahed-136/131» та шести зенітних керованих ракет С-300.

«Напрямок удару «Шахедів» – Дніпропетровщина, ЗРК – Харківщина. Силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено 5 ударних БпЛА противника», - йдеться у повідомленні.

Загалом, за словами речника Повітряних сил Юрія Ігната, сили ППО збили сьогодні 14 з 19 ракет.

Як повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, унаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей станом на 8:45 вже є інформація про пошкодження приватних будинків у декількох громадах області.

«У будинках вибиті вікна, часткові руйнації стін. Аварійні служби вже працюють. Більш детальна інформація щодо пошкоджень – згодом», - додав він.

За словами очільника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака, через ракетний удар по Павлоградському району, «на жаль, є один загиблий». Попередньо, четверо постраждалих.

«Наразі всі доставлені до лікарні. Усіх оперують. Дві людини - у важкому стані. Вся інформація уточнюється», - додав голова ОВА.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про 6 ударів по Харкову ракетами С-300.

«Внаслідок обстрілів отримала поранення жінка 36 років (надали допомогу на місці) та чоловік 25 років, який був госпіталізований до медичної установи. Зафіксовані влучання на дитячий майданчик, пошкоджено житлові будинки, заклад освіти, близько 20 автомобілів. Усе - виключно цивільні об’єкти», - зазначив він.

Олег Верлан

8 грудня, 2023