Росіяни «спонсорували» полк «Азов» і «РДК»: завдяки втручанню хакерів кошти перераховувались на боротьбу з окупантами

Новини Вінниці / Росіяни «спонсорували» полк «Азов» і «РДК»: завдяки втручанню хакерів кошти перераховувались на боротьбу з окупантами

Чотири доволі популярні у РФ сайти Z-волонтерських організацій протягом пів року були майданчиками для донорської допомоги полку «Азов» і «Російському добровольчому корпусу». Так звані російські патріоти, які підтримують путінську війну, через криптогаманці донатили на боротьбу з окупантами.

Як стало відомо NaПарижі з власних джерел у СБУ, українські хакери у 2022-23 роках змогли отримати доступ до сайтів російських благодійних організацій, які збирають кошти на потреби добровольців та регулярної армії. Деякі втручання у роботу ресурсів дозволили змінити отримувачів, і донати перераховувались на інші рахунки.

Близько 6 місяців громадяни країни-агресорки зміцнювали інші підрозділи – «Азов» і «РДК». За цей час розмір пожертв склав еквівалент близько 57 млн.рублів. Радикальні на думку росіян підрозділи донати витратили за призначенням - на закупівлю дронів та амуніції. 

Чи то всерйоз, чи жартома бійці допомогу називають початком репарацій. 

Чому інформацію розголошувати? Наразі донати від цих сайтів втратили актуальність.

Олег Верлан

7 серпня, 2023