Росіяни руйнують центр Харкова, а ЗСУ відбили Чугуїв

Новини Вінниці / Росіяни руйнують центр Харкова, а ЗСУ відбили Чугуїв

Російські окупанти хочуть знищити Харків. В ніч на 7 березня вони здійснили чергове авіабомбардування міста та області. Загинули щонайменше 8 людей, повністю або частково зруйновані багатоповерхівки, адмінбудівлі, лікарні, заклади освіти та гуртожитки.

Як повідомляє прес-центр ДСНС, за добу з 6 по 7 березня сталось безліч руйнацій і пожеж. Вчора о 19:15 було чергове масоване авіабомбардування, внаслідок чого були повністю або частково зруйновані багатоповерхові житлові будинки, адмінбудівлі, медзаклади, заклади освіти та гуртожитки.

Також стались масштабні пожежі у 21 будівлі центральної частини міста, зокрема:

  • на пров. Карбишева - 3 пожежі, з яких 2 у 15- та 4-поверхових житлових будинках;
  • Гімназійна набережна пожежа у Харківському муз. училищі;
  • Московський проспект - 10 пожеж, з яких 7 у багатоповерхових житлових будинках та студентських гуртожитках, 1 у медзакладі;
  • Майдан Героїв Небесної сотні - 7 пожеж, 4 з яких житлові будівлі.

Крім того, в результаті обстрілів були зруйновані або частково зруйновані 11 будівель на вул. Гіршмана, Чернишевського, Алчевських, Мироносицька. Це центральна частина міста.

Рятувальниками під час ліквідації пожеж та розбиранні завалів було врятовано та евакуйовано близько 200 чоловік.

Також вогнеборці під завалами виявили тіла 8 загиблих осіб. Остаточна інформація щодо загиблих та постраждалих наразі уточнюється.

У той же час під Харковом спалили чергову колону ворожої техніки. Як повідомив голова Харківської ВЦА Олег Синєгубов, сили Національної гвардії та тероборони Харкова знищили у районі Руської Лозової: 4 бензовози противника з пальним, 3 вантажних автомобіля ГАЗ-66. Також захопили 1 броньований автомобіль «Тигр».

І вишенька на торті. Як повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, під час ведення бойових дій звільнено м. Чугуїв у Харківській області.

«Окупантам завдано великих втрат в особовому складі та техніці. Знищено командира 61-ї окремої бригади морської піхоти ЗС РФ підполковника Дмитра Сафронова та заступника командира 11-ї окремої десантно-штурмової бригади ПДВ ЗС РФ підполковника Дениса Глєбова», - інформує Генштаб ЗСУ.

Олег Верлан

7 березня, 2022