Росіяни проанонсували по будівлях яких лікарень мають нанести ракетні удари

Новини Вінниці / Росіяни проанонсували по будівлях яких лікарень мають нанести ракетні удари

У Міноборони Росії вже навіть не приховують, що дають накази обстрілювати цивільні об’єкти, зокрема лікарні. Заяви, що то українці самі себе бомблять, змінена на іншу – у медичних закладах розташовані військові бази. У публічній площині – у телеграм-каналі МО РФ – окупанти навіть перелічили лікарні. Тож можна припустити, що будівлі мають обстрілювати.

Вся ідеологія сучасної Росії вибудована на брехні. Тому окупанти продовжують розповсюджувати інформацію про те, що українські захисники нібито ховаються у лікувальних закладах. Подібними заявами окупанти прикриваються факти знищення об'єктів цивільної інфраструктури.

Відомство країни-агресора на своїх сторінках у соціальних мережах опублікувало список лікарень із різних регіонів України. Враховуючи попередній досвід, ймовірно, по деяких з них може бути нанесено ракетний удар.

У Харкові росіяни відзначили територію міської клінічної лікарні №8, а в Одесі – будівлю обласної клінічної лікарні на вул. Академіка Заболотного. У місті Слов'янськ Донецької області – територія залізничної лікарні на вул. Малогородецька, а у місті Лисичанськ Луганської області – дитяча лікарня.

Олег Верлан

6 травня, 2022