Росіяни почали торгуватися? Зеленський обіцяв розповісти про переговори ввечері

Новини Вінниці / Росіяни почали торгуватися? Зеленський обіцяв розповісти про переговори ввечері

Черговий раунд переговорів між делегаціями України та РФ наразі завершено. Попередні його результати будуть відомі ввечері. Про це сказав президент Володимир Зеленський.

Раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк скаржився на те, що «комунікація йде важко».

«Сторони активно висловлюють свої позиції, вже уточнені. Комунікація важко, але йде. Причина розбіжностей у тому, що в нас дуже різні політичні системи. Україна - вільний діалог у суспільстві та обов'язковий консенсус. Росія - це ультимативне придушення власного суспільства», - пояснив зрозумілі більшості українців причини представник української делегації.

Станом на 16:00 стало відомо, що на сьогодні переговори завершилися. За словами радника голови ОП Михайла Подоляка, до завтра оголошено технічну паузу.

«Для додаткової роботи у робочих підгрупах та для уточнення окремих визначень. Переговори продовжуються», - уточнив він.

Президент України Володимир Зеленський у сьогоднішньому зверненні згадав про черговий раунд переговорів з Росією та повідомив, що результати будуть відомі увечері.

«Сьогодні розпочалася зустріч делегацій. Вона продовжується. Усі чекають на новини. Увечері. Увечері обов'язково доповімо», - зазначив Зеленський.

«Затримку» можна пояснити тим, що переговорники мають певні деталі з керівництвом, яке перебуває у Києві, зокрема те, що можна розголошувати і що не варто. Проте нині росіяни вже не кажуть про «капітуляцію». Тобто починаються торги.  

Олег Верлан

14 березня, 2022