Росіяни обстрілюватимуть свою територію, аби виправдати війну

Новини Вінниці / Росіяни обстрілюватимуть свою територію, аби виправдати війну

У Росії майже закінчився резервний потенціал для переламу у війні з Україною. Все, що зібрали, вже або кинуто у «пекло» на Донбасі та Харківщині, або очікує своєї черги у прикордонних регіонах РФ. Розуміючи патовість ситуації та мінімум шансів реально просунутись «на фронтах», з високою долею вірогідності російське керівництво вдасться до жахливих провокацій – обстрілу своєї території. Такі методи застосовувались у Росії перед Другою чеченською війною, а на Донбасі – у 2014-му, щоб звинуватити в цьому ЗСУ та збільшити потік «добровольців»… Тепер їх, ймовірно, повторять у прикордонних областях.

Так, подібні обстріли вже фіксувались. Але руйнування були не значними.

З 11 квітня в окремих районах Криму, російських Краснодарського краю, Курській, Воронєжській, Бєлгородській областях, прикордонних з Україною, введено жовтий (високий) рівень терористичної небезпеки. Відмовилися лише у Ростовській області. Більш того, на Бєлгородщині вже риють окопи, а місцеве населення агітують записуватись до «дружин» самооборони. Влада підвищує градус протистояння та намагається змусити місцевих ненавидіти сусідів-українців, хоча у багатьох бєлгородців є родичі в Україна.

Одночасно саме ця область обрана як «базова» для перекидання техніки та особового складу на Харківщину. Хоча публічно місцеві мешканці не кажуть про своє ставлення щодо перетворення регіону у «великий табір», але нажахані вибухами. Більш того, відомо про випадки диверсій на території Бєлгородської області. Їх треба переконати, що війна потрібна, що «в Україні захищають Росію». Звучить абсурдно, як і більшість пропаганди, але Москві інше не залишається. Тому російська влада піде на влаштування кривавих провокацій.

Які мішені обиратимуть військові? Можна припустити, що цивільні об’єкти. Російські методи не змінюються десятиріччями. Тому звичайним громадянам треба бути пильними та змушувати своїх «захисників» не стріляти по будинкам.

Наголошуємо, Україна не обстрілювала та не обстрілюватиме цивільні об’єкти як на своїй території, так і на чужій. ЗСУ працює інтелектуально, а не демонструючи абсолютно варварські підходи з численними жертвами та руйнуваннями.    

Олег Верлан

13 квітня, 2022