Росіяни нагромадження трупів своїх вояків використовують як щит: Буданов розповів про тактику окупантів під Бахмутом

Новини Вінниці / Росіяни нагромадження трупів своїх вояків використовують як щит: Буданов розповів про тактику окупантів під Бахмутом

На Донбасі уже накопичились гори тіл російських солдатів, і коли війська РФ ідуть в атаку, вони використовують ці купи у якості прикриття.

Про це очільник Головного управління розвідки ЗСУ Кирило Буданов розповів в інтерв'ю ABC News.

Наприкінці грудня головний розвідник побував у Бахмуті Донецької області, де зараз ідуть найжорстокіші бої. Те, що він побачив, шокувало навіть його. З одного боку перетворений нам «Сталінград часів Другої світової війни» Бахмут стало навязливою ідеєю Москви, з іншого – там загинули тисячі людей.

«Солдати показали мені ділянку, де нагромаджені трупи, як у кіно… Сотні трупів просто гниють у відкритому полі, місцями вони навалені на інші тіла, як імпровізовані стіни, і коли російські війська наступають на цьому полі, вони використовують ці тіла для прикриття, як щит… Але це не працює. Там фактично поля мертвих тіл», - зазначив Буданов.

На головному фото – картина В.Верещагіна «Апофеоз війни». Автор на ній зробив напис:  «Посвящается всем великим завоевателям — прошедшим, настоящим и будущим»

За даними опитувань РФ, більшість росіян підтримують політику Путіна щодо війни та мобілізації.

Фото - вільна інтерпретація полотна Верещагіна

Олег Верлан

4 січня, 2023