Росіяни констатують, що на Херсонщині «посипався» фронт, а вони тікають

Новини Вінниці / Росіяни констатують, що на Херсонщині «посипався» фронт, а вони тікають

Якщо вчора з’явились перші звістки про контрнаступ українських військових на півночі Херсонщини, то сьогодні вже російські блогери та «воєнкори» почали волати про те, що фронт «посипався», аби запобігти оточенню, окупанти тікають «на більш вигідні позиції».

Нагадаємо, 3 жовтня ЗСУ встановили контроль над кількома населеними пунктами поблизу Каховського водосховища, а також селищем Архангельське. Та просувались берегом Дніпра у бік Берислава.

Сьогодні, українські джерела стали повідомляти про контроль над населеними пунктами вздовж річки Інгулець, а саме – селищами Давидів Брод, Велика Олександрівка та меншими за розміром селами.

Фактично росіян змушують відступати фронтально. Пропагандисти повідомляють, що тепер по обидва берега Інгульця тепер тільки ЗСУ, а росіяни намагаються не потрапити в оточення, вважаючи за найкраще відійти до Берислава та Новокаховської греблі.

Політично у Кремлі нічого не втрачають. Тамтешнє суспільство вже звикає до відступу «на більш вигідні позиції», а назви селищ у херсонському степу у РФ нічого не кажуть.  

Наразі офіційної позиції Генштабу ЗСУ по «частковим успіхам» 4 жовтня на півдні немає.

До речі, російські пропагандисти розганяють чергову «зраду». За їх даними, незабаром почнеться наступ ЗСУ у бік Мелітополя.

Олег Верлан

4 жовтня, 2022