Росія змінить тактику. У ГУР МО розповіли про найближчі перспективи на полі бою

Новини Вінниці / Росія змінить тактику. У ГУР МО розповіли про найближчі перспективи на полі бою

Командувачу російськими окупаційними військами Суровікіну не вдалися блекаут на Новий рік та захоплення Бахмуту, що обіцяли Кремлю. Проте на початку 2023 року Росія може змінити тактику дій на полі бою. Також очікується підтягування резервів ворога до українських кордонів.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в ефірі телемарафону.

«Ми бачимо активні процеси мобілізації в РФ. Перший етап, за нашими оцінками, він завершений», - сказав Скібіцький.

За його словами, зараз в Росії завершуються процедури злагодження і проведення батальйонних, ротних навчань, на початок 2023 року вони вже будуть готові до бойового застосування.

«Що ми очікуємо? По-перше - це підтягування резервів російських військ до наших кордонів. Введення на нашу територію нових підрозділів і введення частини підрозділів територіальних військ. І це ми вже спостерігаємо в Херсонській області. Це продовження наступальних дій на окремих напрямках і основною метою ворога все ж таки буде повне захоплення Донецької області та утримання тих тимчасово окупованих територій, які зараз перебувають під контролем РФ. І те, що ми прогнозуємо, - це буде зміна тактики дій Росії на полі бою», - розповів Скібіцький.

Нагадаємо, у Генштабі зазначали, що у січні-березні росіяни вчергове спробують повернути ініціативу та перейти до наступальних дій. Можливо, знову перетнуть кордон неподалік Києва та Волині.

За даними очільника української розвідки Кирила Буданова в березні Росія може відчути дефіцит артилерійських боєприпасів, оскільки ворог вже втричі скоротив використання снарядів.

Також глава ГУР прогнозує, що 2023 рік може стати для України переможним. При цьому хороших новин варто очікувати у другій половині цього року.

Олег Верлан

1 січня, 2023