Росія заявила про друге застосування гіперзвукової ракети «Кинджал». Тепер по Миколаївській області

Новини Вінниці / Росія заявила про друге застосування гіперзвукової ракети «Кинджал». Тепер по Миколаївській області

Російських окупантів відкинули від Миколаєва, тому вони вдаються до ракетних обстрілів. Ракети – єдина перевага ворога, якою знищуються інфраструктура та житлові масиви. Сьогодні, 20 березня, у Міноборони РФ повідомили про те, що вдруге застосували гіперзвукові ракети «Кинджал» в Україні. Загарбники вдарили по базі зберігання паливно-мастильних матеріалів в районі селища Костянтинівка Миколаївської області, неподалік Південно-Української АЕС.

Також російський «Інтерфакс» наводить слова офіційного представника Міноборони РФ Ігоря Конашенкова, який заявив про удар «по українським військовим об'єктам з акваторії Чорного і Каспійського морів крилатими ракетами «Калібр».

«З акваторії Каспійського моря крилатими ракетами морського базування «Калібр», а також з повітряного простору над територією Криму авіаційними ракетними комплексами «Кинджал» з гіперзвуковими аеробаллистическими ракетами знищена велика база зберігання паливно-мастильних матеріалів українських Збройних Сил в районі населеного пункту Костянтинівка Миколаївської області», - сказав він.

У той же час у Головному управлінні ДСНС України у Миколаївській області повідомляють про дві пожежі, які виникли на території Костянтинівської територіальної громади Миколаївського району вчора ввечері.

Перший випадок стався о 20:20. В результаті прямого влучення снаряду в дачний будинок на території СВТ «Південний Буг» с. Костянтинівка Костянтинівської ТГ сталося руйнування будинку із подальшим горінням.

За інформацією сусідів у приміщені знаходилися батьки з дитиною. Рятувальники усі ніч проводили роботи по ліквідації пожежі, розбору завалів і пошуку людей та виявили тіла трьох загиблих. Горіння ліквідовано о 01:40 на площі 60 кв.м.

О 21:00 в результаті обстрілу загорілася суха трава поряд із ТОВ «Техноторг-Агро». Вогнеборці 21 державної пожежно-рятувальної частини ліквідували пожежу на площі 500 кв.м о 22:15 та не допустили перекидання вогню на територію складу, де знаходилися ємності з мастилом та запчастини.

Тобто поки що немає підтвердження з боку української сторони щодо складу ПММ.

Олег Верлан

20 березня, 2022