Росія провалила наступ на Донбасі та змінила тактику – Пентагон

Новини Вінниці / Росія провалила наступ на Донбасі та змінила тактику – Пентагон

Амбітні плани російських окупантів по захопленню Донбасу досі не реалізовані. Не маючи суттєвого успіху у наступі на сході України, ворог змінив тактику і зосереджує зусилля на захопленні невеликих населених пунктів. Це дозволяє загарбникам використовувати не батальйони, а підрозділи розміром із роту. Переможні плани замінено на «повзучий наступ».

Про це пише видання Bloomberg,.посилаючись на аналіз високопосадовця Міністерства оборони США.

У Пентагоні зазначають, що російські сили на сході згортають свої операції. Тепер вони націлені на менші об'єкти – невеликі міста та села.

Така зміна дозволяє окупантам використовувати підрозділи розміром у роту для захоплення цілей, а не більші - розміром з батальйон. При цьому у російських військ, як і раніше, виникають проблеми зі зв'язком між підрозділами.

Таким чином у РФ визнали, що швидко зламати опір ЗСУ не зможуть, як і оточити українських військових. Фактично зазнав краху «план Б». а інший полягає у затягуванні війни, вимотуванні сил обох сторін. Саме про такий варіант, як найбажаніший, ще місяць тому казали у Пентагоні. Постачання зброї України передбачає тривалі бойові дії для повного виснаження ворога.

Нагадаємо, у Генштабі ЗСУ зазначають, що російські окупанти продовжують наступальні дії у Східній операційній зоні та зосереджують основні зусилля на Донецькому напрямку. При цьому ворог завдає ракетних ударів в інших регіонах України.

Олег Верлан

19 травня, 2022