Росія потерпає від «рейкової війни», а ФСБ звітує про затримання «сирійських ісламістів» в Калузі

Новини Вінниці / Росія потерпає від «рейкової війни», а ФСБ звітує про затримання «сирійських ісламістів» в Калузі

Поки Москва погрожувала Фінляндії та Швеції перекиданням військових підрозділів до північно-західних кордонів та кораблями у Балтійському морі неподалік від Москви відбуваються події, які можна назвати «партизанською війною». Що з цього продюсовано ФСБ, а до чого чекісти відношення не мають, покаже час.

Російські ЗМІ заявляють, що у ФСБ попередили теракт на військовому об’єкті у Калузькій області, що на заході РФ. За версію спецслужби представник сирійського угрупування «Хайят Тахрір аш-Шам», звісно ж, «по вказівці закордонних емісарів» планував теракт. Затримано його та ще трьох членів «законспірованої» ланки. Під час обшуків у тайнику силовики знайшли складові частини саморобного вибухового пристрою.

Новина виглядає дивною, адже у невеличкій Кагузі сирійцям значно складніше уникнути розкриття, ніж у великих містах. Проте, Калуга розташована північніше прикордонної з Україною Брянщини. Тому влада може бути зацікавленою у побідних витівках для відволікання людей від ситуації в країні зовнішною загрозою. Або як варіант, аби затьмарити факти «рейкової війни» у сусідніх областях.

Так от, у саме цей час на Московській залізниці – у декількох регіонах – фіксуються випадки пошкодження обладнання. Протягом двох тижнів, як повідомляє телеграм-канал «Реальна Україна», релейні шафи пошкоджували у Брянській, Смоленській, Орловській та Курській областях. Недоброзичливці встановлюють там пристрої з таймером, які згодом спрацьовують та повністю випалюють обладнання.

Олег Верлан

15 квітня, 2022