Росія не бажає зупиняти війну: Кулеба розповів про деталі перемовин з Лавровим

Новини Вінниці / Росія не бажає зупиняти війну: Кулеба розповів про деталі перемовин з Лавровим

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками зустрічі з російським міністром Сергієм Лавровим заявив, що припинення вогню прив'язано до виконання вимог президента Росії Володимира Путіна. Оскільки у Москви немає бажання припиняти війну, Київ теж не може її зупинити.

«Ми не можемо зупинити війну, якщо у країни, яка здійснила агресію і напад, немає бажання цього робити. Сьогодні я почув, що припинення вогню прив'язано Російською Федерацією до виконання вимог, висунутих президентом Путіним на адресу України. У зв'язку з цим я хочу підтвердити ще раз, що Україна не здалася, не здається і не здасться. Ми готові до дипломатії, ми шукаємо дипломатичні рішення, але поки їх немає... Ми будемо захищати наших людей від російської агресії», - заявив Кулеба на брифінгу.

Зазначимо, раніше Путін називав для припинення війни проти України вимагав безглузді чи абсурдні умови, а саме визнання анексії Криму, визнання так званих «ЛДНР» в межах Донецької та Луганської областей, демілітаризацію України та «денацифікацію». Схоже, Сергій Лавров поки що не здатний тверезо мислити.

Нагадаємо, 10 березня у турецькій Антальї в рамках дипломатичного форуму відбувся перший раунд переговорів між очільниками МЗС України та Росії - Кулебою та Лавровим.

Олег Верлан

10 березня, 2022