Росія хоче залучити до війни проти України 16 тис. екс-бійців ІДІЛ

Новини Вінниці / Росія хоче залучити до війни проти України 16 тис. екс-бійців ІДІЛ

Розуміючи патову ситуацію, міністр оборони РФ Сергій Шойгу пропонує залучити у війни проти України колишніх бойовиків ІДІЛ. Москва намагається найняти близько 16 тисяч терористів, розраховуючи реалізувати в Україні сирійський сценарій.

Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

Певні предумови для цього Кремль вже зробив, коли Владімір Путін казав, що нібито ЗСУ залучає бойовиків з Ближнього Сходу. Москва розраховає, що безчинства, які скоюватимуть ісламісти, можна буде списати на Київ.

«Офіційні особи РФ, зокрема військовий міністр Шойгу, заявили про терміновий рекрутинг 16 тисяч бійців екс-ІДІЛ для використання проти мирних громадян України. Наймання ІДІЛ та російські пропагандистські заяви про хімічну зброю свідчать про намір реалізувати в Україні сирійський сценарій», - зазначив Подоляк.

Нагадаємо, раніше російські військові використовували хімічну зброю проти мирного населення 2,5-мільйонного сирійського міста Алеппо. Нещодавно в анексованому Криму росіяни провели навчання з ведення хімічної війни.

Про зростання загрози використання РФ хімічної чи біологічної зброї в Україні попередила американська розвідка. Українські розвідники також попереджають про підготовку чергових провокацій. Напередодні стало відомо, що окупанти можуть підірвати склади аміаку на Харківщині.

Олег Верлан

11 березня, 2022