Росія готується оголосити про війну Путіна. Держдума посилила покарання ухилянтам і дезертирам

Новини Вінниці / Росія готується оголосити про війну Путіна. Держдума посилила покарання ухилянтам і дезертирам

За повідомленням російських ЗМІ, сьогодні ввечері Путін зробить «важливу заяву». Він має дати старт «референдумам» на тимчасово захоплених українських територіях, а потім оголосити війну Україні з введенням загальної мобілізації та іншими «кроками».

Оскільки у Москві всі розуміють подальші події, очільниця Центробанку Ельвіра Наббіуліна звернулась до Путина з проханням про відставку.

Наразі відомо, що депутати Державної думи РФ ухвалили поправки до закону про кримінальну відповідальність, збільшивши термін тюремного ув'язнення у разі дезертирства або неявки до військкомату по повістці до 10 років. Обтяжливою обставиною для російських призовників стане ухилення від обов'язків «у період мобілізації або воєнного стану, у воєнний час». Отже, саме воєнний час має бути оголошено диктатором.

Відтепер солдатам окупаційної армії не можна добровільно здаватися в полон, адже їм загрожуватиме до 10 років в'язниці.

«Посилюється відповідальність за невиконання військового наказу, опір начальнику з військової служби, самовільне залишення місця служби, дезертирство, ухилення від служби, порушення правил служби, втрату військового майна, якщо вони вчинені "у період воєнного стану, у воєнний час або в умовах збройного конфлікту або ведення бойових дій», – зазначено в пояснювальній записці до нормативного акту.

Цікаво, що Держдума внесла найбільш жорстку кримінальну відповідальність саме за мародерство: грабіж домашнього та промислового начиння в окупованих містах України може спричинити 15 років колонії. Ймовірно, депутатів ображають глузування всього цивілізованого світу над «другою у світі», яка вивозить із собою унітази, комоди та душові кабінки.

Нагадаємо, що ворожа армія змушена використовувати методи радянської армії, яка формувала «загороджувальні загони». Суть цієї стратегії полягає у розстрілі всіх, хто намагається відступати з фронту.

Олег Верлан

20 вересня, 2022