Родині загиблого прикордонника з Вінниччини передали державні нагороди

Новини Вінниці /  Родині загиблого прикордонника з Вінниччини передали державні нагороди

Вінниччина продовжує шанувати своїх героїв, які віддали життя за незалежність та цілісність України.

На сторінці Тульчинської міської територіальної громади повідомили про важливу подію, яка відбулася 14 серпня. Орден «За мужність» ІІІ ступеня та відзнаку «За оборону України» було передано родині загиблого прикордонника Михайла Постернака. Нагороди вручили його матері, Тетяні Михайлівні, та доньці Владиславі, що стало свідченням визнання та поваги до героїчного вчинку військовослужбовця.

Старший сержант Михайло Постернак, Указом Президента України від 23 лютого 2024 року №96/2024, був посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня за мужність і самовіддані дії, виявлені під час виконання службових завдань із захисту державного кордону та територіальної цілісності України. Також, Указом Президента України від 5 серпня 2022 року №559/2022, він був нагороджений відзнакою Президента України «За оборону України» (посмертно).

Михайло Постернак народився 16 вересня 1978 року в селі Зарічне Тульчинського району Вінницької області. Він навчався в Тульчинській школі №1, а згодом, у 2015 році, був мобілізований до лав Збройних Сил України, де проходив службу в Донецькій і Луганській областях. Коли почалося повномасштабне вторгнення росії в Україну, Михайло знову став на захист країни, цього разу як резервіст першої черги.

Служив він інспектором прикордонної служби 3 категорії – помічником гранатометника у 3 відділенні інспекторів прикордонної служби. 4 листопада 2023 року, виконуючи бойове завдання біля населеного пункту Сергіївка Луганської області, він загинув, залишившись вірним військовій присязі до останнього подиху.