Рятувальники повідомили про кількість пожеж з початку цього року на Вінниччині

Новини Вінниці / Рятувальники повідомили про кількість пожеж з початку цього року на Вінниччині

Минула доба була неспокійною для рятувальників Вінниччини. Такий висновок змушує робити кількість зафіксованих в області пожеж. Боротися з вогнем бійці ДСНС виїжджали 17 разів.

Минула доба була неспокійною для рятувальників Вінниччини. Такий висновок змушує робити кількість зафіксованих в області пожеж. Боротися з вогнем бійці ДСНС виїжджали 17 разів. Зокрема, тушили будинок та веранду у селищі Крижопіль, господарчі будівлі в Бершаді, Гнівані, Тиврові, селі Березівка в Чернівецькому районі та інші.

Через необережне поводження з вогнем сталася низка пожеж в екосистемах – загалом на площі 3 га. Суха трава й кущі горіли в селах Березівка та Війтівка, що в Бершадському району, селах Степашки та Кунка Гайсинського району, Гнівані, неподалік селища Піщанка.
До речі, учора серед дня ледь не загорілися балкони багатоквартирного будинок у Іллінцях, що на вул. Пестеля. Через те, що біля будинку несподівано спалахнула «створена» кимось купа сміття. Вогонь перекинувся на вагонку, якою був обшитий балкон на першому поверсі. Сусіди відразу зателефонували на лінію 101 й рятувальники швидко ліквідували загоряння. 

Як повідомила прес-служба ГУ ДСНС у Вінницькій області, з початку цього року в області зареєстровано 1078 пожеж, з яких 252 – в екосистемах. Й переважна більшість з них трапилася через необережне поводження з вогнем та людську недбалість. 
 

Юрій Ярмощук

28 травня, 2018