Рятувальники Ліквідували 12 Пожеж 

Новини Вінниці / Рятувальники Ліквідували 12 Пожеж 

26 травня рятувальники Вінниччини ліквідували 12 пожеж на відкритих територіях, які охопили понад 2 гектари.

Пожежі були зафіксовані в Теплицькій, Джулинській, Барській, Гайсинській, Калинівській, Чернівецькій та Іллінінецькій громадах. У всіх випадках ймовірною причиною стало необережне поводження з вогнем невстановленими особами. Знищення сухої рослинності вогнем часто призводить до неконтрольованого розповсюдження полум'я, що може загрожувати життю людей та завдати значних матеріальних збитків.

Рятувальники вкотре звертаються до громадян із закликом припинити випалювання сухої трави та сміття на присадибних ділянках. Також вони нагадують про небезпеку розведення відкритого вогню поруч із господарськими будівлями та залишення недопалків і сірників на сухій трав’янистій підстилці. 

Дії у Разі Пожежі

У разі виникнення пожежі рятувальники закликають негайно телефонувати за номером “101”. Швидка реакція та повідомлення про пожежу допоможе мінімізувати шкоду та врятувати життя. Рятувальники продовжують проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення, нагадуючи про правила пожежної безпеки та наслідки їх недотримання.

Закликаємо всіх громадян бути свідомими та відповідальними, дотримуватися правил пожежної безпеки та не наражати на небезпеку себе та оточуючих!