Резніков зазначив, що оборону країни забезпечують «понад мільйон українців у формі», а також назвав три сценарії фіналу війни

Новини Вінниці / Резніков зазначив, що оборону країни забезпечують «понад мільйон українців у формі», а також назвав три сценарії фіналу війни

Діяльність сектору безпеки й оборони забезпечують близько 1 млн осіб у різних структурах.

Про це сказав міністр оборони України Олексій Резніков на конференції Forbes «Будуємо разом»

«Мобілізовані до ЗСУ – до 700 000 осіб, прикордонники – до 60 000, Нацгвардія – до 90 000, Національна поліція – до 100 000. У нас сьогодні понад 1 млн людей у формі забезпечують діяльність сектору безпеки й оборони», – сказав очільник Міноборони.

Міністр оборони додав, що така чисельність збройних сил також створює можливості для бізнесу. Крім того, приватні підприємства можуть зайняти ніші баз по відновленню озброєння НАТО, яке завозиться в Україну. Зокрема виготовляти запчастини, стволи для гаубиць, кулемети, автомати, пістолети, патрони, порох, капсуля, гільзи тощо.

Також Резніков заявив, що розв’язана Росією війна проти України має три можливі сценарії завершення.

«Перший сценарій буде приблизно такий самий, як і "good will", "добра воля" росіян, яку було оголошено, коли вони втекли з Київщини, Чернігівщини, Сумщини та острова Зміїний. Відповідно, я думаю, що він буде розбитий на кілька ланцюжків. Спочатку ми вийдемо з вами на позиції до 24 лютого поточного року, далі будуть якісь розмови щодо статусу окупованого раніше Донецька, Луганська та Криму, але за столом із нашими потужними партнерами», - сказав він.

За словами Резнікова, «Мінська-3 точно не буде, якихось капітуляційних домовленостей не буде, і з дулом біля скроні ніхто не вестиме переговори». А Путін хоче саме таких переговорів.

«Другий варіант – поступова боротьба та удари по найболючішим місцям російської армії за допомогою сучасної зброї. Ми не можемо воювати з ними за принципом «мʼясорубка на мʼясорубку». До того ж наші партнери не змогли б нас підтримати за таких обставин», – зазначив Резніков.

Останній варіант – розвал Російської Федерації.

«Третій - найбільш драматичний для Росії, це розвал РФ, це парад суверенітетів на кілька різних суб'єктів: Татарстан, Башкортостан, Схід, тощо. Ми це з вами точно за нашого життя побачимо, але це трохи довша історія», - підсумував він.

Олег Верлан

8 липня, 2022