Резніков пояснив, чому HIMARS не б’є по складам у Росії

Новини Вінниці / Резніков пояснив, чому HIMARS не б’є по складам у Росії

З появою на озброєнні ЗСУ американських HIMARS вони жодного разу не влучали у об’єкти за кордоном. Міністр оборони Олексій Резніков визнав, що Україна зобов'язалася не використовувати високоточну американську зброю, включаючи HIMARS, по об'єктах на території Російської Федерації.

Про це посадовець заявив в інтерв'ю BBC News Україна.

За словами міністра, відповідні зобов'язання він прописав у листі своєму американському колезі. У ньому він уточнив, що Україна буде використовувати зброю, що поставляється для стримування ворога і деокупації тимчасово окупованих територій.

До того ж, Пентагон цікавився, чи буде Київ застосовувати цю зброю по окупованому Криму.

«Я сказав, що у нас достатньо стратегічних об'єктів на окупованих росіянами українських територіях. На що він (глава Пентагону Ллойд Остін - ред.) відповів: Ми тебе зрозуміли», - розповів Резніков.

За допомогою американських ракетних артилерійських систем HIMARS за останні тижні вдалося знищити понад 30 військових об'єктів російських військ. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

Отже, "партнерство" Штатів є доволі обмеженим. Україні допомагають оборонятися, але така оборона не означає можливість перемогти ворога.

Олег Верлан

15 липня, 2022