«Резерви» путінської армії викликали кепкування та сміх в українців

Новини Вінниці / «Резерви» путінської армії викликали кепкування та сміх в українців

У російських військах, які з 24 лютого вдерлися на територію України, практично немає жителів Москви та великих міст. Переважно її складають мешканці віддалених регіонів. Поповнювати резерви військово-політичне керівництво теж збирається з відділених «республік» та країв. У мережі вже почали глузувати з «добровольців» з батьківщини міністра оборони Сергія Шойгу. Вояки з Туви перед відправкою на захід одягнені у калоші.

Спочатку про те, чому воювати не набирають у Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах-мільйонниках. Не хочуть зайвого розголосу про втрати, відсіч українців тощо. Тому шукають поповнення на периферії.

«Зішкрібаючи» під «гарматне м'ясо» живу силу для продовження війни російська влада не піклується про те, аби забезпечити її навіть найнеобхіднішим.

Приміром, наразі до відправки в Україну готуються тувинці. Воювати вони будуть у калошах. Це не жарт. Кумедне фото нової партії окупантів з «непереможної армії» показав програміст та блогер Назар Токар. Це навіть не кирзові чоботі як у Другу світову.

«Це республіка Тува, поки що мордовські землі на кордоні з Монголією. Це "добровольці", що планують їхати на війну в Україні. В калошах. Допускаю, що вони просто не знають російської, тож думають, що їдуть копати картоплю», - зазначив Токар.

«Так виглядають "добровольці" з Туви, яких росія планує відправити помирати в Україну. Загалом, до нас їде нове гарматне м'ясо. У 2019 році Тува була визнана найбіднішим регіоном РФ. Можливо, через це їм замість нормального військового екіпірування видали" гумові чоботи. І схоже, що трупи цих солдатів теж не забиратимуть у РФ російські генерали», - переконаний екс-нардеп Борислав Береза.

Нагадаємо, міністр оборони Шойгу – етнічний тувінець і народився у цьому далекому сибірському регіоні на кордоні з Монголією.

Олег Верлан

7 квітня, 2022