Реабілітація «паркетного» генерала: начальник Генштабу ЗС РФ Герасимов окопався в бліндажі під Ізюмом

Новини Вінниці / Реабілітація «паркетного» генерала: начальник Генштабу ЗС РФ Герасимов окопався в бліндажі під Ізюмом

Для українських військових з’явилась нова ціль – особисто керувати наступом потужних танкових підрозділів неподалік Ізюму прибув реабілітований начальник ГШ ЗС РФ, генерал Валерій Герасимов.

За даними видання Defense Express, він уже начебто прибув до пункту управління військами в районі Ізюма. Саме там росіяни сконцентрували величезне танкове угрупування, яке, за задумом Кремля, має «розчавити» український захист. Проте окупанти хоча і рухаються вперед, але занадто повільно. Тому «друга «Курська дуга» на межі трьох областей не досягає мети.

Після провалу першої фази окупації України Герасимова усунули від керування, більш того, були чутки, що начальник Генштабу під домашнім арештом. Тепер йому надали другий шанс. Реабілітація можлива у разі успішного наступу. «Паркетний» генерал має змусити росіян тиснути, або до 9 травня дати Кремлю бажаний результат.      

До речі, теплий прийом на українській землі, кажуть, змусив Герасимова, постійно перебувати у надзвичайно захищеному бліндажі. Нібито українські військові не дарма поширили інформацію про «візит» генерала, місце його перебування може бути атаковано з повітря чи у інший спосіб.

Повернемося до першоджерела, адже видання зауважує, що посада Герасимова передбачає командування операціями стратегічного рівня, а не оперативно-тактичного. Це може бути промовистим свідченням, що російське керівництво всерйоз зосереджене на здобутті якихось тактичних перемог на Донбасі.

Крім того, приїзд Герасимова в польові пункти управління свідчить, що призначення очільника Південного військового округу генерала Олександра Дворнікова єдиним командувачем військ РФ в Україні не покращило стан справ із управлінням та координацією окупаційних підрозділів на полі бою. Раніше Дворнікова нібито призначили, аби створити єдину вертикаль командування та покращити ефективність і злагодженість дій російських підрозділів.

Щодо Герасимова, то провал «ізюмської операції» остаточно зруйнує його кар’єру. Можливо, і життя. Він це розуміє, тому спробує змусити інших гинути за його власну долю…  

Олег Верлан

28 квітня, 2022