Ранкові повітряні тривоги у Росії та Україні: у Білорусі «підняли» літак-«кинджалоносій» та хакери атакували російські радіостанції

Новини Вінниці / Ранкові повітряні тривоги у Росії та Україні: у Білорусі «підняли» літак-«кинджалоносій» та хакери атакували російські радіостанції

Протягом тривалого часу українців переконували, що 22-24 лютого можливе загострення. Сьогодні ранком лунала повітряна тривога в усіх регіонах, але не тільки України. Почули її також мешканці багатьох російських міст.

Спочатку щодо ситуації в Україні. Близько 9-ої години з’явилась інформація щодо можливого запуску іранських дронів-камікадзе з Краснодарського краю РФ. Втім, «Шахеди» так і не долетіли.       

Моніторинговий проєкт «Беларускі Гаюн» повідомив, що у Білорусі піднялись у повітря літак дальнього радіолокаційного стеження і винищувач «МіГ-31К», який може нести гіперзвукові ракети «Кинджал». Об 11:00 тривоги почали скасовувати. «Беларускі Гаюн» повідомив, що в білоруських Мачулищах сіли літак ДРЛС і МіГ-31К.

Пролунали кілька вибухів у Харкові. Місто ракетами від С-300 обстріляли зі сторони бєлгородської області РФ. Двоє людей отримали легкі поранення.

Також сьогодні вранці оголошення про повітряну тривогу і загрозу ракетного удару по радіо пролунали щонайменше у 10 містах Росії.  

Повідомлення: «Увага, оголошується повітряна тривога. Усім негайно пройти в укриття. Увага, увага, загроза ракетного удару» було передано в ефірі радіостанцій Relax FM, «Авторадіо», «Юмор FM», Comedy radio. Його чули у Бєлгороді, Старому Осколі,  

П'ятигорську, Тюмені, Воронежі, Казані, Нижньому Новгороді, Магнітогорську, Уфі, Новоуральську.

Згодом в МНС Росії заявили, що оголошення з'явилось на радіостанціях в результаті хакерської атаки. Але треба звикати.