Ракетний удар по табору «вагнерівців»: у Росії загострюється конфронтація між Пригожиним і Шойгу

Новини Вінниці / Ракетний удар по табору «вагнерівців»: у Росії загострюється конфронтація між Пригожиним і Шойгу

Російські солдати нібито завдали удару по тилових таборах ПВК «Вагнера», через що було ліквідовано багато найманців. Пристрасті наростають…

Про удар йдеться у заяві засновника ПВК «Вагнера» Євгенія Пригожина.

Пригожин вкотре поскаржився, що ПВК підло обманули і намагалося позбавити можливості окупації територій.

«Сьогодні, бачачи, що ми не зламані, вони завдали ударів, ракетних ударів по наших тилових таборах. Загинула величезна кількість наших бійців, наших бойових товаришів. Ми ухвалимо рішення, як відповісти на це злодіяння. Наступний крок за нами», - зазначив він.

За його словами, «зло, яке несе військове керівництво країни, має бути зупинено». Тому він пообіцяв покарати тих, хто ліквідував його найманців, у тому числі будь-які блокпости та авіацію, які стануть на шляху.

Пригожин додав, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу щойно «боягузливо втік з Ростова». За словами засновника ПВК, чиновник не хоче пояснювати, навіщо піднімав гелікоптери для знищення «вагнерівців».

«Нас 25 тисяч і ми йдемо розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня», - додав він.

Відповідь Міноборони РФ є доволі типовою. У відомстві країни-агресора заявили, що «інформація про удар по тилових таборах «вагнерівців» є інформаційною провокацією і не відповідає дійсності». А відео ракетного удару називають інсценуванням.

Скандал між «вагнерівцями» та Міноборони РФ

Нагадаємо, суперечки між ПВК «Вагнера» та військовим командуванням РФ почалися на тлі спроб ворога захопити Бахмут. Пригожин неодноразово звинувачував російське військове командування та Міноборони у тому, що його найманцям нібито відмовляються давати боєприпаси.

Засновник ПВК «Вагнер» Є.Пригожин заявив, що написав заяви в Слідчий комітет РФ на міністра оборони країни-агресорки Сергія Шойгу та начальника генштабу РФ Валерія Герасимова. За його словами, обидва ці генерали повинні понести відповідальність за «геноцид російського народу».

«Так, це ті самі заяви на Герасимова і Шойгу, згідно з якими вони повинні понести відповідальність за геноцид російського народу, вбивство десятка тисяч російських громадян і передачу російських територій ворогу. Причому передачу навмисну, так само, як і вбивство російських громадян і геноцид. У Шойгу геноцид за національною ознакою», – заявив Пригожин.

А 23 червня було опубліковано інтерв'ю Пригожина, у якому він заявив, що ЗСУ не бомбили Донбас вісім років, і розкритикував Шойгу за брехню. Крім того, власник «Вагнера» викрив фейк Міноборони РФ про нібито «знищення» 60 танків Leopard і заявив, що окупанти відступають на кількох напрямках.

Після заяви про ракетний удар терорист і блогер Ігор Гіркін (Стрєлков) сказав, що у РФ назріває «воєнний переворот».

Олег Верлан

23 червня, 2023