Ракетний удар по Києву: в УЗ заперечують, що на ДВРЗ перебували танки, росіяни хочуть знищення зерновозів

Новини Вінниці / Ракетний удар по Києву: в УЗ заперечують, що на ДВРЗ перебували танки, росіяни хочуть знищення зерновозів

В «Укрзалізниці» підтвердили, що ракетні удари у неділю росіяни нанесли по Дарницькому вагоноремонтному заводу, але жодних «танків», про які говорить російська пропаганда, там немає.

«Сьогодні зранку російські війська вчергове обстріляли залізничну інфраструктуру. 4 ракети вдарили по Дарницькому вагоноремонтному заводу, що знаходиться на лівому березі Києва. В принципі, для нас це вже стандартний початок дня. Вони б’ють по залізниці щодня, ми оперативно ремонтуємось і їдемо далі. Серед залізничників був один поранений, йому надали медичну допомогу. І оперативно приступили до ліквідації наслідків удару», - зазначив голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін у Telegram.

Він пояснив, що УЗ не робила ніяких публічних заяв про обстріли, тому що в цьому випадку рух пасажирських поїздів не затримувався. Але не промовчало російське Міноборони. Вони вчергове збрехали, що ціль удару — «поставленные восточноевропейскими странами танки Т-72 и другая бронетехника, размещенные в корпусах вагоноремонтного предприятия».

Голова правління УЗ наголосив, що це є абсолютною нісенітницею і повідомив, що готовий продемонструвати журналістам, що ніяких танків на ДВРЗ немає.

«Цей завод ремонтував піввагони та зерновози, які ми використовуємо для вивозу експортної продукції. Я офіційно запрошую всіх журналістів — і українських і іноземних сьогодні на ДВРЗ. Ми підтвердимо, що Росія вчергове збрехала. І що їхня справжня ціль — економіка України та мирне населення. Вони хочуть перекрити нам можливість експортувати українську продукцію на захід», - пояснив Камишін.

Чому дивуватися російським фейкам, адже вся філософія війни побудована на хворобливій ілюзії та брехні.

Олег Верлан

5 червня, 2022