Ракетна атака на Львів: під завалами багатоповерхівки досі шукають людей

Новини Вінниці / Ракетна атака на Львів: під завалами багатоповерхівки досі шукають людей

Вночі 6 липня росіяни атакували Львів «Калібрами». Сім із десяти крилатих ракет, які випустили по Україні з акваторії Чорного моря, були знищені силами ПС ЗСУ.

У Повітряних силах повідомили, що «близько 1-ї ночі противник завдав удару з акваторії Чорного моря. Із надводних носіїв та підводних човнів здійснено пуски крилатих ракет «Калібр».

«Було зафіксовано кілька груп ракет, які спершу прямували в північному напрямку, використовуючи рельєф місцевості та русло Дніпра, а потім різко змінили курс на Захід», - зазначають у ПС.

Тобто ворог змінив траєкторію, адже раніше на західні регіони ракети пускались руслом Дністра – через Молдову. Тепер імітувалась атака на Київ…

У результаті атаки пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, також ракета влучила у гуртожиток - зруйновано 3 та 4 поверхи у двох під'їздах. За словами голови Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, на місці падіння уламків ракети на будинок сталося займання, яке оперативно погасили.

Місцева влада повідомила про перекриття вулиці Стрийської, оскільки співробітники ДСНС проводять роботи по розбору завалів та дістають звідти людей.

Наразі відомо, що унаслідок вибухів 4 людини загинули та 32 - отримали поранення, з них одна дитина.

Олег Верлан

6 липня, 2023