Пил із Каспійської низовини вже дістався Вінницької області

Новини Вінниці / Пил із Каспійської низовини вже дістався Вінницької області

Вітер приносить в Україну пил із Каспійської низовини, повідомив Укргідрометцентр.

Вітер приносить в Україну пил із Каспійської низовини. Дрібний пил осідає в Україні, а вітер до нього додає часточки ґрунту. Така ситуація може тривати до 4 жовтня. 

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

"У Каспійській низовині станом на ранок сьогодні (30 вересня) спостерігається пилова буря і високе запилення повітря. Оскільки вітер зараз переносить повітря з того регіону, тобто з південного сходу, то піднятий у Каспії пил у вигляді найдрібніших його частин переноситься в Україну у верхніх шарах атмосфери", - йдеться в повідомленні у фейсбуці в понеділок.

Пил з Каспійської низовини, що накрив Україну вранці, 30 вересня, поширюється зі сходу на територію Київщини, Житомирщини та півночі Вінниччини, погіршуючи якість повітря.Синоптики показали пил на супутникових знімках станом на 15:00. На них видно потужну пилову бурю на захід від Каспійського моря через збільшення швидкості поривів вітру.

"Буря вже наближається до Луганщини і також сприятиме поширенню значної кількості пилу, що осідатиме в Україні. У східних, північних, Полтавській та Дніпропетровській областях очікується найбільша концентрація пилових частинок", — наголосили в Укргідрометцентрі.

Медики радять у випадку погіршення якості повітря не виходити зайвий раз на вулицю, зачинити вікна та пити багато води.