Путіна чекають на кордоні з Литвою: Москва військовими навчаннями у Калінінградській області погрожує Вільнюсу

Новини Вінниці / Путіна чекають на кордоні з Литвою: Москва військовими навчаннями у Калінінградській області погрожує Вільнюсу

Президент РФ Володимир Путін та невизнаний світом лідер Білорусі Олександр Лукашенко зустрінуться на «Форумі регіонів Союзної держави», який відбудеться у білоруському місті Гродно. Це буде перший візит Путіна в Білорусь за останні три роки.

Про це росЗМІ повідомив прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін. Він уточнив, що захід заплановано на 30 червня та 1 липня.

«В адміністрації ретельно приховують підготовку та не повідомляють нікому. У місті збирають персонал із елітних закладів для обслуговування прийому, готують силові структури та проводять навчання для стримування можливих реакцій народу. Зустрічатиме його сам «сонцесяйний», – пише Telegram-канал «Беларусь головного мозга».

Цікаво, що Гродно розташоване у лічених кілометрах від кордону з Польщею та Литвою, якій росіяни занадто відверто погрожують застосуванням сили через відмову пропускати транзитні вантажі в Калінінград.

Наруга між Москвою та Вільнюсом зросла через виконання санкцій щодо РФ. Ц відповідь російські політики почали литовцям погрожувати. Так, 18 червня губернатор Калінінградської області Росії Антон Аліханов заявив, що з суботи Литва припинила пропускати через свою територію транзитні потяги з товарами, які потрапили під санкції Європейського Союзу. І у Раді Федерації заявили, що у Росії будуть відтепер «розв'язані руки» для вирішення питання будь-якими способами». Речник Кремля Дмітрій Пєсков назвав ситуацію «безпрецедентною» і рішення - незаконним

Сьогодні, 20 червня, військовослужбовці Балтійського флоту РФ розпочали навчання ракетних та артилерійських підрозділів у Калінінградській області. У маневрах задіяні близько 1 тисячі військовослужбовців та понад 100 одиниць бойової та спеціальної техніки артилерійських та ракетних частин.

Повідомляється, що артилеристи та ракетники виконають «кілька сотень вогневих завдань» із застосуванням РСЗВ «Град» та «Ураган», великокаліберних гармат «Гіацинт», самохідних артилерійських установок «Мста-С», «Акація» та «Гвоздика».

Саме тепер стало відомо, що майже до кордону з Литвою має приїхати Путін…

Олег Верлан

20 червня, 2022