Путін заявив, що не припинятиме війну, поки не знищить українців або Україна не капітулює

Новини Вінниці / Путін заявив, що не припинятиме війну, поки не знищить українців або Україна не капітулює

На підсумковій пресконференції 14 грудня російський диктатор Владімір Путін заявив, що війну проти України закінчити згоден тоді, коли досягне всіх своїх цілей. Серед них він назвав «денацифікацію», «демілітаризацію» та «нейтральний статус» України. Фактично диктатор надіслав світові меседж, що готовий воювати стільки, скільки буде у владі, а припущення Леоніда Кучми щодо патологічною нелюбові Путіна до України справджуються.

«Мир буде тоді, коли ми досягнемо своїх цілей. Вони не змінюються. Я нагадаю, про що ми тоді говорили: про денацифікацію в Україні, про демілітаризацію, про її нейтральний статус», - заявив Путін.

Щодо демілітаризації, очільник Кремля сказав, що Україна вже нібито майже не виробляє зброї і скоро нібито залишиться без допомоги Заходу.

«Ну, не хочуть домовлятися, ну, що ж − ми тоді змушені вживати інших, зокрема військових, заходів. Ну, сьогодні Україна майже нічого ж не виробляє. Ну, намагаються щось там ще зберегти, але все привозять − вибачте за моветон − на халяву все привозять. Але ця халява може колись і закінчиться. І, судячи з усього, і закінчується помаленьку», - сказав покірним слухачам Путін. 

Він не став наводити «всі цифри», але зазначив, що демілітаризація триває, мовляв, Росія за другу половину 2023-го вже знищила 700 танків, і ті 400, які Захід надав Україні.   

«Знищення відбувається. Я зараз не буду згадувати ці цифри щодо літаків, систем ППО. Ось дали їм скільки там − 400 танків, там 420-430 − вони все дали, що обіцяли, навіть більше, але ми знищили, тільки починаючи з так званого контрнаступу 747 танків. Це дані на вчорашній вечір. Хммм, значить, 2 300 бронемашин різного класу (мабуть, Путін мав на увазі, що знищені − ред.) − це і є демілітаризація», - сказав диктатор.

Звісно, про власні втрати техніки він промовчав. Саме техніки, адже людський ресурс у Росії ніколи не вважали за потрібне рахувати.

«Або ми домовимося про демілітаризацію, узгодимо певні параметри (а, до речі, під час перемовин у Стамбулі ми їх узгодили, просто потім це викинули − в грубку ці домовленості, які тоді узгодили), або є й інші можливості. Або домовитися, або вирішити силовим шляхом − ми ось до цього і будемо прагнути», − підсумував російський диктатор.

Олег Верлан

14 грудня, 2023