Путін погрожує світу ядерною зброєю, а Росія ініціювала переговори. У Києві погодились «без жодних попередніх умов»

Новини Вінниці / Путін погрожує світу ядерною зброєю, а Росія ініціювала переговори. У Києві погодились «без жодних попередніх умов»

Президент Росії Владімір Путін погрожує світові застосуванням проти України ядерної зброї та наказав привести у готовність «сили стримування». У той же час Київ пристав на пропозицію РФ провести поблизу міста Гомель (Білорусь) переговори.

Хазяїна Кремля загнано у кут. Оскільки випадки дезертирства у ЗС РФ почастішали, бліцкриг не вийшов, а санкції Заходу виявилися болючими, Путін вирішив застосувати останній козир – погрожувати, що «натисне на кнопку». Про це він заявив на нараді з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу та начальником Генштабу Валерієм Герасимовим.

Щодо Гомеля, розташованого поблизу Чернігова, то там все ж відбудуться переговори між Україною та Росією.

Керівник російської делегації Володимир Мединський заявив, що Україна погодила проведення переговорів поблизу кордону та театру бойових дій.

За даними видання ZN.UA, українську сторону на них буде представляти Микола Точицький - заступник міністра закордонних справ Україн, один із провідних наших дипломатів, колишній голова місії у ЄС.

«Без жодних попередніх умов. Це важливо. Вони ініціювали. У нас буде дуже правильна делегація», - стверджує джерело УП

Відомом, що російська делегація вже їде на місце переговорів. 

«Ми домовилися, що українська делегація зустрінеться з російською без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні, в районі річки Прип'ять. Олександр Лукашенко взяв на себе відповідальність за те, що на час проїзду, переговорів та повернення української делегації всі літаки, гелікоптери та ракети, розміщені на білоруській території, залишаться на землі», - зазначають у Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Олег Верлан

27 лютого, 2022