Путін пішов на поступки і Пригожин відмовився від «походу на Москву»

Новини Вінниці / Путін пішов на поступки і Пригожин відмовився від «походу на Москву»

Бурхливі події 24 червня у Росії, схоже, отримали відносно прогнозований і очікуваний фінал. Засновник ПВК «Вагнер» Є.Пригожин отримав певні преференції та гарантії, тому розвертає свою армію від Москви.

Ще вранці стало відомо, що «вагнерівці» захопили Ростов-на-Дону, їх назвали заколотниками, навіть Путін виступив, сказавши, що хтось когось увів в оману. Тим часом Пригожин з колонами своїх бійців рухався через Воронезьку область у бік Москви. До російської столиці стягнули війська та техніку, Путін перебрався до валдайського бункеру, а тим часом доручив Лукашенку бути посередником у перемовинах.

Білоруський диктатор виконав покладену місію чудово. Пресслужба Лукашенка пише, що вже є проєкт прийнятного варіанту розв'язки ситуації з ПВК «Вагнер», з гарантіями безпеки для її найманців.

Вони домовились «про неприпустимість розв'язування кривавої бійні на території росії».

Пригожин теж опублікував аудіозапис, в якому заявив: «Вагнер хотіли розформувати. Ми пройшли 200 км не доходячи до Москви. Зараз настав той момент коли кров може пролитись. Розуміючи, що зараз може пролитися кров, ми розвертаємо колони і йдемо у зворотному напрямку у польові табори».

Все бунт завершився. «Вагнерівці» повертаються на південь. Проте так і не зрозуміло, яких цілей вони досягли своїм походом?

Зрозуміло, що Путін переляканий тим, що за один день повар дійшов до околиць столиці, що його поліція, Росгвардія, армія не здатні зупинити «бунтівника», а головне, росіяни втратили віру у міць диктатора. Адже польовий командир зміг змусити шукати з ним примирення.  

Секретар РНБО О.Данілов зародки громадянського конфлікту у Росії назвав «сексом гадюки і жаби».

Олег Верлан

24 червня, 2023