Путін особисто керує польовими командирами ЗС РФ в Україні - ISW

Новини Вінниці / Путін особисто керує польовими командирами ЗС РФ в Україні - ISW

За припущеннями аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), командири військових угруповань в Україні підпорядковуються безпосередньо президенту Росії Володимиру Путіну. Міністр оборони С.Шойгу та начальник Генштабу В.Герасимов перетворились на «весільних генералів».

Як зазначають у ISW, джерела в російському уряді підтвердили, що окупанти вивозить українських дітей до Росії, де їх всиновлюють російські сім'ї.

Управління у справах сім’ї та дитинства Краснодарського краю РФ повідомило про програму, згідно з якою російська влада перевезла понад 1000 дітей з Маріуполя до Тюмені, Іркутська, Кемерова та Алтайського краю, де їх усиновили російські родини.

ISW зазначає також, що російська влада розгортає сили безпеки в Луганській області, ймовірно, у відповідь на зменшення підтримки війни та зростання небажання воювати серед луганчан.

Розгортання російською владою підрозділів Росгвардії для забезпечення безпеки в окупованій Луганській області відволікає ці сили від операцій в інших місцях України, що, ймовірно, сприяє ширшій нездатності Росії перетворити обмежені тактичні досягнення в оперативні успіхи.

Неперевірені джерела повідомили, що командири російських військових угруповань в Україні підпорядковуються безпосередньо президенту Росії Володимиру Путіну, оминаючи Міністерство оборони (МО) Росії та Генштаб в системі командування..

Крім того, інститут з посиланням на зібрані дані припускає, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу втратив довіру Путіна після початкової фази повномасштабного вторгнення в Україну, яка провалилася, незважаючи на запевнення Шойгу про швидку перемогу.

Інші ключові висновки аналітиків інституту:

  • Російські офіційні особи, можливо, провели «фальшивий захід» у Донецьку, коли був обстріл «адміністрації» ватажка бойовиків «ДНР» Пушиліна, щоб виправдати напади на українські урядові будівлі в День Незалежності України.
  • Окупаційні війська здійснили обмежені наземні атаки на північний схід і південь від Бахмута, на північно-західній околиці міста Донецьк і на південний захід від міста Донецька.
  • Війська РФ досягли обмежених успіхів на схід від міста Миколаєва та на північному заході Херсонської області. Це про село Благодатне.
  • У Херсонській області українські війська продовжували завдавати ударів по російських військових засобах та наземних шляхах зв’язку.
  • Регіони Російської Федерації продовжують підвищувати одноразові грошові надбавки призовникам і, ймовірно, залучають на посади кадри без військового досвіду.
  • Українська партизанська діяльність продовжує гальмувати російську окупаційну діяльність.

Спробуємо проаналізувати новину про особисте керування Путіним польовими командирами». Це вказує, що жоден з призначених на таку відповідальну роль генералів не задовільнив російського диктатора, а також на те, що у Москві хочуть перекласти всю провину за «спецоперацію», її результат та наслідки на одну особу. Отже думка редакції про хитання "башт Кремля", яку неодноразово висловлювали раніше, ймовірно, вчергове знаходить підтвердження.

Олег Верлан

24 серпня, 2022