Путін не зупиниться на Україні: дипломат перерахував країни, які хоче завоювати Росія

Новини Вінниці / Путін не зупиниться на Україні: дипломат перерахував країни, які хоче завоювати Росія

В Україні заздалегідь стверджували, що апетити Путіна не обмежуються Києвом та північним Причорномор’ям. В Кремлі щонайменше хочуть відновити вплив РФ на територію кордонів колишніх Російської імперії та країн Варшавського договору.

Таку думку висловив нині американський дипломат Роберт Пірсон у статті на The Hill. За його словами, до списку потенційних «жертв» Путіна входять не лише Естонія, Латвія та Литва, а й Польща, Словаччина, Угорщина, Болгарія та Молдова… Ймовірно, у цей список також слід додати Румунію, Чехію та Сербію, які не згадав диплдомат.

«Ми знаємо, що якщо Путін виживе, то зробить усе можливе, щоб зміцнити російську військову присутність якнайдалі на Захід», – заявив Пірсон.

Він наголосив, що завдання НАТО – визначитися з тим, який вигляд матиме система безпеки Європи після закінчення війни РФ проти України. Пірсон зазначив, що антиросійські санкції не стануть перемогою для США чи Альянсу, якщо не мотивують Путіна вивести свої війська. Це буде сигналом, що Заходу замало «грати в обороні».

Натомість, у сучасній Росії пояснюють «повільні перемоги» тим, що воюють не з Україною, а з усім блоком. Хоча НАТО лише частково задовольняє потреби в озброєнні ЗСУ після початку війни.  

Олег Верлан

18 квітня, 2022